Kabinet-Schoof… Hogere btw op beeldende kunst?

Het in mei van dit jaar gepubliceerde Hoofdlijnenakkoord van de coalitiepartijen betekent wellicht ook het nodige voor de culturele wereld. Zo is sprake van een verhoging van de omzetbelasting (de ‘btw’) van 9% naar 21%. voor ‘culturele’ goederen. Als daartoe ook originele schilderijen van hedendaagse schilders worden gerekend… dat ontkomen we vanaf 1 januari 2026 niet aan een prijsverhoging. We wachten dus nu op de nadere uitwerking in het regeerprogramma! Naar verluid zullen we daar pas in september, na of net voor Prinsjesdag, meer over horen… dus… oriënteer u nu alvast op uw kunstaankoop en maak gebruik van onze aangepaste kunstkoop- of kunstuitleenregelingen om nog van het lage btw-tarief te blijven profiteren…
Vooruitlopend daarop hebben we besloten de kosten voor bezorging binnen Nederland (door onszelf) van uw aankoop voor eigen rekening te nemen (zie ons Prijsbeleid).