Mijas

– zwart/rode Zuid-Spaanse abstracties

In 2017 verbleef Wil ruim een week in Malaga, stad en streek in het zuiden van Spanje. Ze bezocht er onder andere het dorp Mijas (spreek uit als “Mie-zjas”. Daar woonde en werkte bij zijn leven ook de Engels/Italiaanse fijnschilder Don Clarke…. Wil heeft zelf een kleine collectie schilderijen van hem verzameld.
Voordien had Wil al in Malaga geëxposeerd bij Galerie Charlevoix. Haar Baskische galeriehouder vroeg altijd om schilderijen met als kleuren rood en zwart, en – als het om figuratieve schilderijen ging – een laag uitgesneden halslijn.
Geen wonder dat haar verblijf in Zuid-Spanje resulteerde in een reeks puur abstracte schilderijen, genaamd Mijas, uitgevoerd in verschillende kleurtinten maar met steeds andere abstracties: wisselende warme rode, grijze, zwarte en witte tinten.

Mijas-schilderijen zijn er uiteenlopende maten van 80×60 cm tot 120×120 cm.

Mijas_18_01

Toont alle 10 resultaten

Wilt u meer weten over één of enkele schilderij(en) uit deze collectie? Of wilt u een optie nemen, en een afspraak maken om het schilderij van uw keuze "in het echt" te zien? Bij u thuis of in onze galerie? Login dan in op uw account of maak een account aan... daarna verschijnt hier het Interesseformulier...